Nieuws

“Wat de bond met dit seizoen gaat doen, geen idee”

De volleybalbond heeft per direct alle competities lager dan de eredivisie gestopt. Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De bond schrijft aan haar leden “De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen”. Ook voor de Rozenburgse Vovero een abrupt einde, en hoe nu verder….......

Trainingspartijtjes voor Vovero dames 1

Een viersetter afgelopen zaterdag in de Rozenburcht voor thuisploeg Vovero dames 1. Vovero gaat voor de titel, maar eenvoudig wordt dat allerminst. In de afdeling waar coach Madelon Spee met haar team speelt is ook het derde team van DVO actief. En DVO lijkt de te kloppen ploeg. Een vreemde competitie waar de volleybalbond ongetwijfeld meer van had verwacht. Zaterdag was RVC/Libanon de tegenstander, het zevende team, overigens dus wel een team dat in de eerste helft van de competitie bij de eerste vier eindigde.

Vovero blijft in het spoor van koploper DVO

“Het moet tegen DVO gaan gebeuren”, was aanvoerster van Vovero dames 1 duidelijk na afloop van de gewonnen wedstrijd in Vlaardingen tegen Move4U dames 3. Zonder coach Madelon Spee op de bank wisten de volleybalsters uit Rozenburg de volle winst te pakken. Na een eerste set waar het soms nog even spannend was kwamen de dames van Move4U er verder in de wedstrijd er niet aan te pas.

“Leren is leuk maar dit had niet mogen gebeuren”

Vovero won wel afgelopen zaterdag in Spijkenisse van Spivo, maar liep toch schade op. In plaats van in te lopen op concurrent DVO moest Madelon Spee toe zien dat de achterstand met een puntje werd vergroot. DVO hield 4 punten over aan de gewonnen wedstrijd tegen Volley Voorne, en Vovero moest het met 3 puntjes doen na een zwakke start in Spijkenisse.

”We moeten elke wedstrijd voor de volle winst dat is hoe we er nu voor staan”

Of het schrikken was verteld het verhaal eigenlijk niet. In ieder geval vond coach Madelon Spee van Vovero het allemaal niet zo dramatisch. Veel rally’s die net niet konden worden beslist in Rozenburgs voordeel. Wat een bijna onneembare vesting leek, ging het team van Madelos Spee wel onderuit tegen mede koploper DVO DS3.

Madelon Spee met Vovero in de spotlights

Je kan er niet omheen. En ook al probeert de coach van de volleybaldames van Rozenburg haar team te beschermen en vooral met twee voetjes in de Rozenburgse klei te houden, was er afgelopen zaterdag weer een dikke overwinning tegen Volley Voorne in Rockanje, 0-4. Goed voor 5 punten. Daarmee lijkt Vovero de te kloppen ploeg deze tweede competitiehelft.

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Leden Login