Volleybal oefeningen voor thuis

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 6

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 6

Na een weekje rust is het de hoogste tijd om weer wat te gaan doen. Het is voorlopig nog niet mogelijk om in de sporthal te oefenen, maar de tuin, een speelpleintje of een grasveld voor de deur is ook heel geschikt voor wat individuele volleybaloefeningen. Daarom vandaag deel 6 van onze serie ‘Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook!’

Onderaan de pagina, vind je de vorige artikelen met volop oefeningen. Heb jij ook een idee voor een oefening of heb je een leuk filmpje gevonden? Laat het ons weten met een reactie onderaan dit artikel. Vind je het leuk om een foto of filmpje te delen? Doe dat dan op de Vovero facebook pagina.

Klik hier voor onze vovero facebook pagina

Oefeningen met een bal

Lotte Leukenhuis heeft een oefening met drie variaties. Ze legt het in dit filmpje kort uit. Dus pak een bal en ga maar oefenen. We zijn benieuwd of alle drie de varianten lukken

Bron: You Tube Lotte Leukenhuis Avior

Sarah Pavan (Canadees top (beach)volleybalster) heeft ook tien oefeningen op film gezet die je in je eentje uit kunt voeren. Een bal en een muur is genoeg voor deze oefeningen. Kijk goed naar haar houding en wordt steeds beter.

Ze heeft ook nog een paar variaties waarbij je iemand anders kunt uitdagen en er samen een wedstrijd van kunt maken. Een muur is daarbij niet nodig, alleen één of meerdere volleybalballen. Bij dit filmpje zit wat Engels commentaar, maar kijk goed en je komt ook al een heel eind.

Bron: You Tube Sarah Pavan

Oefeningen met ballon

Als laatste nog een paar oefeningen met één of meerdere ballonen. Bij dit filmpje heb je ook nog een bal nodig:

Bron: VolleybalXL.nl

https://www.volleybalxl.nl/product/dribbe-balloon/

Deze oefeningen kan je ook binnen doen en je kunt je broer, zus, vader of moeder uitdagen om ook mee te doen:

Bron: Meester Robbert

Gezellig om met meer personen te doen: de ballonnendans. Zet muziek op en houdt ballonnen in de lucht. Gebruik altijd één ballon minder dan het aantal mensen dat er is. Stopt de muziek dan moet je en ballon vast hebben. Vind je de ballonnendans te vermoeiend? Dan kan je ook gewoon rustig met elkaar meerdere ballonnen hoog houden. Hoelang lukt dat?

Bron: 365dageninbeweging

Related Articles

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login