Volleybal oefeningen voor thuis

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 3

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 3

Vandaag alweer deel 3 van onze serie om ook thuis bezig te blijven met een bal. Vandaag opnieuw een paar oefeningen van Volleybal XL. Ook hebben we een paar trucjes opgezocht die je met een bal kunt doen. Heb je de eerdere delen gemist? Geen ramp, onderaan de pagina, vind je bij 'Related Artikels' de vorige artikelen. Heb jij ook een idee voor een oefening of heb je een leuk filmpje gevonden? Laat het ons weten met een reactie onderaan dit artikel. Vind je het leuk om een foto of filmpje te delen om te laten zien dat jij de oefeningen ook kan? Doe dat dan op de Vovero facebook pagina.

Klik hier voor onze vovero facebook pagina

Vergroten balbehendigheid met 1 bal

Bij deze oefening heb je 1 bal nodig en hele lenige armen. Lukt het jou om je armen kruislings te wisselen zonder dat de bal valt? Je kunt het met ballen van verschillende grootte oefenen. Als je het echt lastig vind, start dan met een ballon, die zakken minder snel naar de vloer.

Bron: www.volleybalXL.nl

https://mijn.volleybalxl.nl/product/armtwister/

Vergroten balbehendigheid met 2 ballen

Ook met 2 ballen kan je je volleybalvaardigheden een beetje verbeteren. In dit filmpje een voorbeeld. Probeer je armen goed te strekken en laag voor je buik te houden. Jij kan dat vast beter dan het meisje in het filmpje. Dan oefen je je onderarmse techniek. Wil je juist je bovenhandse techniek verbeteren? Hou dan je armen met gebogen ellebogen boven je voorhoofd en stoot je armen uit als je de tweede bal raakt. We zijn benieuwd of het ook met een volleybalbal en een kleinere bal lukt?
Bron: www.volleybalXL.nl

https://www.volleybalxl.nl/product/upper-bouncing-balls/

Vergroten balbehendigheid met volleybaltechniek

De volleybalbal alleen maar boven je hoofd spelen wordt natuurlijk een beetje saai. Daarom drie oefeningen waarbij je tussen het bovenhands spelen door extra opdrachten uitvoert. We zijn benieuwd of jou dit lukt? En kan het ook als je onderarms speelt?
Bron: www.volleybalXL.nl

https://mijn.volleybalxl.nl/product/leg-backset/
https://mijn.volleybalxl.nl/product/freestyle-setting/
https://mijn.volleybalxl.nl/product/360-sets/

Trucjes met een bal

Tot slot nog drie filmpjes met wat trucjes met een bal. In de filmpjes worden andere ballen gebruikt, maar met een volleybal lukt het vast ook.

Bron: Angel Sprite
Bron: Your How To Do
Bron: Your How To Do

Related Articles

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Leden Login