Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 2

We surfen het internet rond op zoek naar leuke oefeningen die deze volleybalpauze wat minder saai maken. Vandaag een paar oefeningen van Volleybal XL. Ook hebben we een nieuw filmpje van Yannick van Harskamp (Njoilife.nl) gevonden. Heb jij ook een idee voor een oefening of ben je een leuk filmpje tegen gekomen? Laat het ons weten met een reactie onderaan dit artikel. Vind je het leuk om een foto of filmpje te delen? Doe dat dan op de Vovero facebook pagina.

Klik hier voor onze vovero facebook pagina

Warming up

Om warm te worden een paar leuke bewegingsoefeningen op een lager tempo. Deze oefeningen kan je ook binnendoen. Probeer een zo lang mogelijke afstand in je (woon)kamer vrij te maken en ga ervoor. Een volleybal veld is 6 (CMV) of 9 meter lang. 
Bron: www.volleybalXL.nl

Warming up met krachtontwikkeling

Wil je wat krachtoefeningen doen? In dit filmpje een aantal voorbeelden. Op de onderste regel van het filmpje staat het aantal keren dat je elke oefening kunt doen. Het is drie keer een serie explosieve krachtoefeningen. Probeer de oefeningen van één serie achter elkaar te doen en neem dan 1 of 2 minuutjes rust. Je kunt elke serie natuurlijk zo vaak doen als je zelf wilt en volhoudt. In plaats van een bank, kan je natuurlijk ook een traptrede, stoeprand of een ander soort verhoging gebruiken.
Bron: www.volleybalXL.nl

Aan de slag met een bal 1

Bij deze oefening heb je een tennisbal een grote (volleybal) bal nodig. Om erin te komen, kan je starten om eerst apart te stuiteren met de grote bal en daarna apart met de tennisbal. Heb je dat onder de knie dan kan je aan de slag allebei de ballen tegelijkertijd. In het filmpje een paar ideeën, maar wees ook zelf vooral creatief. Misschien lukt het ook met zijn tweeën of tegen een muur.
Bron: www.volleybalXL.nl

Aan de slag met een bal 2

Als je een goede bal thuis hebt, kan je natuurlijk ook daarmee oefenen. In dit filmpje een paar ideeën hoe je alleen kunt volleyballen. Probeer eens hoe vaak je over een bepaalde afstand de bal kunt hoog houden. Of hoe ver kan je lopen met de bal zonder dat je opnieuw hoeft te beginnen?
Bron: www.volleybalXL.nl

Njoi Life

Vovero had zich aangemeld bij https://www.njoilife.nl/ om e-mails te ontvangen over volleybal trainingen voor thuis. Maar ze hebben besloten om de filmpjes voortaan via hun instagram account te delen. Wij kunnen de Youtube filmpjes van hun niet meer delen. Er staat een nieuw filmpje klaar van Yannick van Harskamp op Instagram. Als je inlogt met je instagram account kan je die bekijken.


Klik hier voor instagram Njoi Lifee

Related Articles