Corona richtlijnen voor bezoekers

Home > Vereniging > Corona richtlijnen voor de bezoekers

Corona richtlijnen voor de bezoekers

Vovero volgt de richtlijnen van het RIVM, de protocollen van de Nevobo/NCO NSF en de Gemeente Rotterdam (Sportbedrijf Rotterdam en Sportsupport). Bezoek je als speler (tegenstander) of toeschouwer onze accommodatie 'De Rozenburcht' lees dan even de onderstaande informatie. Maar het belangrijkste blijft: heb je klachten? Blijf thuis!

Looproute
In de Rozenburcht zijn buiten de sportzaal met pijlen en bordjes de looplijnen aangegeven. Op de plattegrond vind je jouw looproute. (zie hieronder). In de zaal gelden de looproutes niet meer.

Ook zijn er desinfecterende middelen beschikbaar gesteld die gebruikt moeten worden bij het betreden en verlaten van de accommodatie.

Kantine, tribune en wachtruimte
De kantine is open. Hou in de kantine 1,5 meter afstand t.o.v. elkaar en volg de aanwijzingen van de medewerkers van het Sportbedrijf. In de kantine gelden de regels zoals die ook voor de andere horecagelegenheden gelden. 


De tribune is beschikbaar op wedstrijddagen. Hou hier onderling 1,5 meter afstand. Deze staan ook aangegeven. Ook op trainingsavonden is de tribune toegankelijk onder dezelfde voorwaarden.

In de ruimte van de kantine en op de tribune wacht je totdat je wedstrijd begint. Kom niet te vroeg en blijf niet te lang na je wedstrijd. De ruimte is beperkt en is vooral beschikbaar voor de spelers en hun begeleiders (coaches en rijders). Toeschouwers welkom zolang er ruimte is.
Is het te druk? Verlaat dan zelf de accommodatie. Vovero en de sporthalbeheerders zijn geen politieagenten.

Registratie van aanwezigen op de tribune en een eventuele gezondheidscheck is de verantwoordelijkheid van het Sportbedrijf. Spelers worden geregistreerd via het DWF.

In en rond het veld
In de sportzaal is alleen ruimte voor de spelende teams. Wacht totdat het veld vrij is en kom dan pas de sportzaal in. 

Er is ruimte op en rond de velden voor maximaal 10 personen (spelers + coach) per team. Ben je met meer? Dan neem je plaats op de tribune.

Ben je 13 jaar en ouder? Dan hou je rondom het veld 1,5 meter afstand tot spelers, coaches, trainers, tellers en scheidsrechters die ouder zijn dan 18 jaar. En verder:

  • Je gaat thuis naar het toilet en je beperkt het toiletbezoek in de sporthal.
  • Je neemt je eigen bidon mee en vult die thuis al met water.
  • Je mag niet zingen, yellen of roepen. Ook handjeklap of andere vormen van elkaar aanraken mag helaas niet. 

Bij het verlaten van het veld na een wedstrijd hou je rekening met elkaar en de 1,5 meter afstand. Wacht met het verlaten van de zaal tot het hele team klaar is (liefst beide teams). Wacht totdat de wedstrijd waar je langs moet lopen stil gelegd is door de scheidsrechter, zodat iedereen de 1,5 meter afstand kan waarborgen en er geen hinder ontstaat. 

Hou buiten de sportzaal de looproutes aan.

Omkleden en douchen
Kom omgekleed naar onze sporthal. De kleedkamers zijn open, maar er is onvoldoende ruimte om iedereen tegelijkertijd op 1,5 meter afstand om te laten kleden. Je mag met maximaal 6 personen tegelijkertijd in de kleedkamer zijn. Van het sportbedrijf mag je douchen, maar je mag GEEN douchegel en shampoo gebruiken om de doorstroom te bevorderen. Vovero raadt je aan om thuis te douchen.

Hygiëne en materiaalgebruik
Bij elk veld liggen hygiënische doekjes. Voel je vrij om deze te gebruiken om onze materialen schoon te maken. 
In de accommodatie (buiten de sportzaal) staan op verschillende plekken pompjes met hygiënische gel. Gebruik deze in ieder geval voor én na het betreden van de sportzaal.

Vul het DWF zoveel mogelijk voor aankomst in de sportzaal in. In de zaal zijn tablets beschikbaar om de eindstanden op in te vullen. Mocht je deze toch nodig hebben als uitspelende partij, maak deze dan na gebruik even schoon.

Voor meer informatie kan je de volgende protocollen en websites raadplegen:

FAQ NOC NSF (10 juli 2021)

Sportprotocol NOC NSF (10 juli 2021)

Website sporthal de Rozenburcht

Aansprakelijkheid Vovero
Vovero heeft haar best gedaan om de richtlijnen zo goed mogelijk naar praktische oplossingen te vertalen. Mochten er onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met het bestuur. Maar blijf vooral ook het eigen gezonde verstand gebruiken. 
Vovero kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer er ondanks het handelen naar deze richtlijnen, een Covid-19 besmetting ontstaat binnen de vereniging. 

Bij vragen of meldingen van leden of tegenstanders ten aanzien van Corona kan altijd contact opgenomen worden met het bestuur.

 Laatste update op deze pagina:13 september 2021

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login