Geen wedstrijden, wel jeugdtrainingen

De afgekondigde maatregelen om het Covid-19 virus in te dammen, hebben ook gevolgen voor ons. Per direct worden er geen wedstrijden meer gespeeld. Ook mogen de leden vanaf 18 jaar niet meer trainen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 11 november.

Ieder lid heeft hierover woensdagavond een e-mailbericht vanuit het bestuur ontvangen. Heb je niets gekregen? Controleer je spam of ongewenste mail map. Of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jeugdtrainingen
De trainingen voor de jeugd t/m 17 jaar gaan dus nog wel door. Voor deze trainingen zijn wij wel afhankelijk van de bereidwilligheid van de vrijwillige trainers, om in deze periode, training te blijven geven. Het bestuur polst dat op dit moment bij onze trainers. Vovero doet hierbij al het redelijke om ook de trainers een veilig sportklimaat aan te bieden. Eén van die maatregelen is dat de Corona coördinatoren er meer op toezien dat de afstand van 1,5 meter tussen trainer en trainingsgroep nageleefd wordt. Het wordt er dus niet gezelliger op, maar dat wisten we al. Mocht je als jeugdlid niet meer deelnemen aan de training, laat dit dan even weten aan de trainer. Dit is uiteraard geen enkel probleem.

Let op: de corona maatregelen in en rond de sportzaal blijven gewoon gelden. Extra maatregelen zijn:

  • de kleedkamers zijn vanaf nu gesloten.
  • bij binnenkomst in de Rozenburcht wordt meer dan dringend geadviseerd een mondkapje te dragen, ook voor de jeugd.
  • extra toezicht wordt ingezet op naleving van de afstand van 1,5 meter tussen trainer en de jeugdleden.

Senioren en recreanten trainingen
Voor leden boven de 18 vindt de volleybalbond het goed als er per veld maximaal 4 personen kunnen trainen. Het is onduidelijk hoe de verhuurder en de lokale overheden hier naar kijken en daarnaast is de bedoeling van de maatregelen dat we met zijn alleen het aantal sociale contacten verminderen. Dan helpt het niet als Vovero toch toestaat om leden in kleine groepjes (en op afstand) te laten trainen. Standpunt van het bestuur is daarom dat we dat vooralsnog niet toelaten. Mocht hier verandering in komen, dan meldt het bestuur dit uiteraard. Blijf de komende weken dus vooral zelf in beweging. Zoek je teamgenoten online of door middel van videobellen eens op om samen actief te zijn.

Related Articles