Nieuws

Corona update: Nieuwe maatregelen hebben ook gevolgen voor ons

Corona update: Nieuwe maatregelen hebben ook gevolgen voor ons

Na de persconferentie van dinsdagavond heeft het bestuur gesproken over de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor de Vovero leden. Hoewel nog niet alles duidelijk is, is er vanavond wel een e-mail aan alle leden gestuurd. In deze e-mail staat:

Zoals bij jullie bekend kondigde het kabinet afgelopen dinsdag 2 november een aantal maatregelen aan die ook de sporters en sportverenigingen behoorlijk zouden raken. Ook binnen het bestuur vlogen die avond de appjes in de rondte over de betekenis van deze maatregelen. Inmiddels heeft ook de tweede kamer haar zegje gedaan en het lijkt er nu sterk op dan de aangekondigde maatregelen voor de binnensport stand houden. En dat betekent ook het nodige voor ons als vereniging en onze trouwe ondersteunende ouders en publiek.

Sporten alleen met geldig Corona toegangsbewijs
Vanaf komende zaterdag 6 november mag er vanaf 18 jaar en ouder alleen nog gesport worden met een geldig Corona toegangsbewijs (dat mag een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat of herstelbewijs zijn). En dat geldt niet alleen voor de sporters, maar ook voor begeleiders, scheidsrechters en publiek.

En dat betekent dat we zullen moeten gaan controleren op QR codes (digitaal of schriftelijk) en identiteit voordat we jullie als sporters, begeleiders, scheidsrechters of publiek kunnen verwelkomen. En natuurlijk geldt dat ook voor bezoekende verenigingen.

Gevolgen maatregelen nog moeilijk in te schatten
De daadwerkelijke gevolgen van deze maatregelen zijn voor ons momenteel moeilijk in te schatten, wij weten niet (en willen ook niet weten) wie in het bezit is van een geldige QR code waarbij wij de persoonlijke overtuiging van leden nooit zullen betwisten. Mogelijk dat het gevolgen gaat hebben voor de wedstrijden (blijven onze teams compleet en geldt dat ook voor de tegenstander?) en het is op dit moment nog niet 100% duidelijk hoe de bond gaat handelen als b.v. een wedstrijd hierdoor niet door kan gaan. De eerste uitspraken van de voorzitter van de bond zijn hoopgevend (verplaatsen van wedstrijden in dat geval) maar hoe dat uitgewerkt wordt in een volle wedstrijdagenda is nog even afwachten.

Bespreek gevolgen alvast in je team 
Voor ons geldt in ieder geval dat je dus bij uitwedstrijden, net zoals wij thuis zullen gaan organiseren, een geldig ID en een geldige QR code bij je moet hebben. Kun je één van beide niet tonen dan is de kans heel groot dat je de zaal (of de tribune) niet in mag. Wij verwachten van onze leden dat eventuele gevolgen vooraf binnen de teams besproken worden zodat we drama’s bij de ingang van de zaal kunnen voorkomen.

Tot slot 
Zoals gebruikelijk volgen wij de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, Nevobo en het Sportbedrijf en zullen de informatie die deze organisaties gaan publiceren delen op onze site.

En als bestuur gaan we nadenken hoe we op onze trainings- en wedstrijddagen deze controle zo makkelijk mogelijk gaan realiseren waarbij we ook zeker een beroep op jullie doen ons als vereniging hierbij te helpen.

Related Articles

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login