Nieuws

Scenario's opstarten wedstrijden van tafel door verlenging lockdown

In november meldden we op onze website dat de Nevobo nadacht over scenario's om de wedstrijden weer te gaan starten. Na de persconferentie van gisteravond heeft de Nevobo hierover een nieuw bericht met ons gedeeld. Door de verlenging van de lockdown is het niet meer mogelijk om dit jaar wedstrijden te spelen binnen de bedachte scenario's.

Al eerder was duidelijk dat het opstarten van wedstrijden in januari niet door kon gaan. Hierdoor waren scenario's 1 en 3 van tafel. In deze scenario's zouden de huidige competities volledig uitgespeeld worden. Al dan niet met een verlenging van het seizoen naar de maanden na april. Scenario 2 was begin deze maand nog een optie, als we snel na 19 januari weer mochten trainen. In dit scenario zou een halve competitie gespeeld worden. Nu we niet op korte termijn mogen gaan trainen is ook dit scenario niet meer haalbaar. 

Geen promotie of degradatie
De Nevobo heeft nu laten weten dat er dit jaar mogelijk nog wel wedstrijden gespeeld worden, maar niet meer ten behoeve van het bepalen van promotie of degradatie. Als er wedstrijden georganiseerd worden dan vinden deze zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige poules. Het doel hierbij is vooral om zoveel mogelijk te kunnen volleyballen. Uiteraard wordt dan eerst geïnventariseerd welke teams willen spelen. Voor de trainingen geldt dat we niet verwachten dat we voor 10 februari weer de zaal in mogen.

Het bestuur van Vovero blijft de komende weken de ontwikkelingen volgen. Wel weten we zeker dat de senioren -en recreantenteams volgend jaar ingedeeld worden op dezelfde niveaus als dit jaar. Bij de jeugd is dit minder relevant omdat zij vooral ingedeeld worden in leeftijdscategorieën. Het bericht komt niet als een verrassing, maar het is prettig om zekerheid te hebben met welk resultaat dit seizoen afgesloten wordt.

Voor nu kunnen we verder alleen afwachten en hopen dat iedereen gezond blijft én dat we snel weer met elkaar kunnen volleyballen.

Related Articles

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login