Nieuws

Sinterklaastraining: spelletjes, snoepen en volleyballen

De sinterklaastraining was een feest,

ook al zijn er dit jaar geen pieten langs geweest.

Trainers zetten hun beste beentje voor,

en zo ging deze bijzondere avond toch gewoon door.

Corona krijgt ons echt niet klein,

het was een waar kado, snoep en spellen festijn.


Afgelopen donderdag 26 november hadden de diverse jeugdtrainers van Vovero een speciale training gemaakt. Soms ook samen met de jeugdleden. Deze training stond in het teken van hoe kan het ook anders: Sinterklaas. 

Bij de jongste jeugd (CMV) moesten er eerst puzzelstukken verdiend worden om een puzzel te kunnen leggen. De puzzelstukken werden gescoord bij diverse spelletjes. De CMV-tjes lieten zien dat zij heel goed met de stoomboot konden varen zonder de kadootjes te verliezen. Ook konden zij als de beste kadootjes in de schoorsteen gooien. En volleyballen zonder de babypiet in je handen te houden was geen probleem. Tot slot toonden ze hun klim, klauter, ren, duik en overige kunstjes tijdens het pietenparcours. Na al deze spelletjes was de puzzel compleet en kregen zij een lekkere chocoladeletter als beloning.

De meiden C ging in twee groepen dobbelen om te bepalen welke minigame ze moesten spelen. Als minigames speelden ze onder andere 'vier kadootjes op een rij', 'klim door de schoorsteen (hoepel) met je hele team', 'verplaats de stoomboot (mat) zonder kadootjes kwijt te raken', 'laat babypiet niet vallen tijdens het volleyballen' en 'serveer en vang het kado (de bal) in een jutezak'. Met de minigames konden chocolademunten verdiend worden. Werd 6 gedobbeld dan werd het even spannend. Dan konden de chocolademunten namelijk gestolen worden door de andere partij en moesten je dus zorgen dat je je eigen munten veilig stelde. 

De meiden A en B deden in het eigen team eerst een dobbelspel en hadden kadootjes voor elkaar gekocht. Sommige punten op de dobbelsteen betekende een verplichte warming-up oefening, die dan tussendoor uitgevoerd werd. Na al dit gedobbel had iedereen een leuk kadootje bemachtigd en werd er nog even serieus gevolleybald. Meestal in de vorm van een partijtje. 

Iedereen heeft grote lol gehad op deze speciale training en hoewel het jammer was dat de pieten er niet waren, was het een succesvolle avond. We willen alle trainers bedanken voor hun extra inzet en enthousiasme.

We wensen iedereen een hele fijne sinterklaas!

          

CMV - jeugd 

Related Articles

Vovero jeugd schaatst samen

Herfstvakantie: geen jeugdtrainingen

1 en 3 september start reguliere trainingen

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login