Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 9

Deze week start de jongste jeugd weer met een paar dagen school. Na schooltijd is het dan de hoogste tijd om even te sporten. Daarom in dit deel 9 wat leuke oefeningen met en zonder de bal. Het zijn niet echt volleybaloefeningen. Maar wie kracht heeft of handig is met een bal of ballon wordt ook vanzelf beter in volleybal. Oefenen dus maar!

Onderaan de pagina, vind je de vorige artikelen met volop oefeningen. Heb jij ook een idee voor een oefening of heb je een leuk filmpje gevonden? Laat het ons weten met een reactie onderaan dit artikel. Vind je het leuk om een foto of filmpje te delen? Doe dat dan op de Vovero facebook pagina.

Klik hier voor onze vovero facebook pagina

Krachtoefeningen

Wil jij beter worden in volleybal? Dan is ook de kracht in je buik en rug heel belangrijk. Daarom een paar krachtoefeningen in dit filmpje die jij ook kunt doen. Goed opletten, want het zijn er een heleboel in één filmpje:

  1. Liggen op je rug, armen op je borst gekruist, knieën gebogen en omhoog komen en weer terug op je rug. Kan jij dit 10x?
  2. Liggen op je buik, armen en benen uitgestrekt en tegelijkertijd je armen en benen omhoog laten komen. Kan jij dit 10x?
  3. Steunen op je tenen en onderarmen en zo recht mogelijk blijven als een plank. Probeer dit vol te houden terwijl je tot 20 telt. En met variantie één been of één arm omhoog houden.
  4. Ga met je ruggen tegen elkaar zitten. Probeer op te staan zonder je handen te gebruiken. Duw tegelijkertijd je ruggen tegen elkaar. Is het heel lastig, hou dan elkaars handen vast naast je lichaam. Lukt dit bij allebei 5x?
  5. Ga tegenover elkaar zitten. Eén pakt met zijn handen aan de achterkant van de knieën de ander vast. De ander probeert zonder handen omhoog te gaan staan. Lukt dit bij allebei 5x?
  6. Met je handen en voeten aan de grond alsof je gaat opdrukken. Kom omhoog en ga alleen op je voeten staan. En spring zo hoog je kunt. En opnieuw. Kan jij dit 10x?

Bron: Bas van Os

Stuiter, vang en gooi oefeningen

Bij filmpje 1 stuiter je tegelijkertijd met 2 ballen. Te moeilijk? Doe het dan eerst met 1 bal en 1 hand. In filmpje 2 mag je je spierballen laten zien. Lukt het jou om de bal terug omhoog te laten gaan als je je spierbal opzet? In filmpje 3 zie je twee voorbeelden van hoe je nog meer met de bal kunt stuiteren. Achter je rug, of door je benen heen.

Bron: Gymidee

In het vierde filmpje gooi je de ballen na elkaar op de muur. Op het vijfde filmpje gooi je met een stuiter tegen de muur. Als je iets verder van de muur gaat staan, wordt het makkelijker omdat de bal dan langer onder weg is. In filmpje zes gooi je de bal om en om omhoog.

Bron: Volley Vlaanderen

Oefeningen met ballonnen

Op het eerste filmpje vind je een aantal ideeën van oefeningen met een ballon, die je alleen of samen met iemand anders in huis kunt doen. In het tweede filmpje een echte challenge. Dus zet je stopwatch op 1 minuut en ga ervoor.

bron: Mahmut Cabiroglu en Negen

Related Articles